Om oss.

Alt innen tannpleie

Vi er en moderne allmennpraktiserende tannklinikk med mange års erfaring, som holder til sentralt i Moss. Klinikken er lett tilgjengelig, med heis, parkering og kommunikasjonsmidler i umiddelbar nærhet. Våre lokaler er topp utstyrt og vi utfører de fleste typer behandlinger, samt samarbeider med spesialister der det er nødvendig.

Vi har ettermiddag- og kveldstimer, samt gode tannlegetilbud til studenter! Vi vil at alle våre pasienter skal føle seg trygge og ivaretatte og ønsker alle velkommen til oss. Din tannlege i Moss

Våre behandlinger

Undersøkelse

Årlig undersøkelse med rens, puss og røntgen.  Dette er også en forebyggende behandling til en sunn tannhelse.

Akuttbehandling

Ved akutt behov for tannlege kan du kontakte oss for en akutt-time i løpet av kort tid. Vi etterstreber at du skal få time samme dag.

Fyllinger

Det vanligste sykdommen i tenner er karies, som kan utvikle seg til hull i tennene. Vi legger hvite fyllinger og reparerer andre skader på tennene. For oss er viktig at du føler deg trygg og at behandlingen er skånsom.

Kroner og broer

Dersom en tann er sterkt skadet, er det aktuelt å lage en krone. Dette er en heldekkende restaurering. Vi preparerer den ødelagte tannen og tar avtrykk som deretter sendes til en tanntekniker som lager kronen. Denne blir nærmest som et skall som limes på tannen.
Tapte tenner kan erstattes av en bro der tennene ved siden av prepareres slik at de skaper festet til broen. En bro er flere kunstige tenner festet sammen. Den fremstilles på samme måte som en krone.

Porselen og skallfasetter

Dette er det materialet som ligner mest på egen tann. Vi preparerer tannen og tar avtrykk. Tanntekniker lager så porselensinnlegget. Dette limes så fast til tannen.
Skallfasetter, også kalt laminater, er meget tynne porselenserstatninger, som limes på tennene. Dette er en ren estetisk erstatning på fortenner som er skadet, eller har unormal form eller farge, som ikke er tilfredsstillende for pasienten. Skallfasetter har god holdbarhet.

Proteser

Tannproteser også kalt «gebiss», er heldekkende proteser for tannløse kjever eller delproteser for kjever med en, eller helst flere, manglende tenner.

Helproteser lages og tilpasses i akryl. Dette er et samarbeid mellom pasient, tannlege og tanntekniker. Delproteser kan lages i ren akryl eller i kombinasjon metall og akryl.

Tannkjøttbetennelse

Tannkjøttbetennelse er en bakteriell sykdom som angriper tenners festeapparat. Dette kan noen ganger utvikles over tid uten smerter og symptomer. Men det finnes også varianter som kan ha et meget raskt forløp. Sykdommen medfører at tenner kan løsne.

Tannkjøttbetennelse kan ha flere årsaker som bakteriebelegg og tannstein, røyking, diabetes, immunsykdom og arv.

Er sykdommen alvorlig nok, må vi gjøre en mer omfattende behandling. Dette innebærer en mer grundig fjerning av tannstein, samt en tett instruksjon og oppfølging av daglige rengjøringsrutiner. Av og til kan det også være nødvendig med kirurgiske inngrep for å lettere få adkomst til områder med tannstein. Deler av behandlingen kan være finansiert gjennom NAV. Snakk med oss om dette eller se helfo.no.

Rotfylling

Betennelse og infeksjon i tannroten blir behandlet ved at vi fjerner vev som er betent og infisert. Rotkanalene blir behandlet med bakteriedrepende midler i en periode før de tettes.

Bittskinner for ledd-, muskel-, bittplager

Pasienter med smerter i kjevemuskulatur, kan ofte ha nytte av bittskinne i hard akryl. Dette er en individuelt tilpasset skinne som pasienten normalt bruker om natten. Kan også brukes av pasienter som gnisser tenner.

Pasienter med diagnostisert «kjeveleddsdysfunskjon», eller smerter i kjevemuskulatur, har refusjonsrettigheter hos HELFO.

Bleking

Blekingen er basert på bleking hjemme med en individuell tilpasset blekeskinne. De fleste bruker denne om natten i ca en uke.

Implantater

Implantat er en titanskrue som erstatter en manglende tann. På implantater kan en sette på kroner, broer eller proteser.

Bestille time

Ring oss for å bestille time

Påminnelse på SMS
Avbestilling av time må gjøres 24 timer før.
Tlf 69 20 54 10

Tannlege Solem

Jon-Audun Solem

Tannlege

Allmenpraktiserende tannlege
Uteksaminert fra Det odontologiske fakultet i Oslo 2000
MNTF

Christin Askevold

Tannlegesekretær

Har jobbet hos Tannlege Solem siden 2012

Adresse:

Gudesgate 1
1530 Moss

Kontakt oss

Tlf 69 20 54 10
E-post: post@tannlegesolem.no

Åpningstider:

Man-fre 08-16
Torsdag 08-19

Personvern

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre at vi gir deg den beste opplevelsen på nettstedet vårt.

Klikk her for Personvernerklæring

Back to Top
Ring oss på telefon 69 20 54 10 for å bestille time.